keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Ongelmia Kauppakadulla

Palasimme Marin kanssa Kauppakadun kämpilleni vain huomataksemme että siellä oli vedenpaisumus - keittiön viemäri tukossa ja lavuaarit täynnä ruskeaa vettä. Tämä kulinaristisia mielihaluja herättävä installaatio sai meidät innostumaan ja lähtemään ulos syömään - lähinnä tosin tuhoamaan joululahjaksi saamaamme lahjakorttia Jyväskylän Gringos Locos-ravitsemusliikkeeseen!

Pitkä tarina lyhyt: tässä kuvaraportti reissusta. Yksinkertaistettu ja lyhyt sellainen.

Ruokailemaan lähdettiin vasta kun tuli nälkä, siis joskus kymmenen maissa illalla. Kauppakatu oli verraten autio mutta komeasti valaistu kuten aina.

Alkupaloiksi otettiin ristikkoperunoita. Nimi oli joku hauskempi mutta ei mitään hajua enää. Joka tapauksessa olivat aika herkkua, samoin dippi.

Pääruoan saatuaan Mari keskittyi näyttämään suloiselta. Ruoka oli jotain lohta. Kaikenlaisia vihollisia oli lautasella myös, kuten porkkanaa. Ja mikä pahinta..

SIPULIA.

Okei, oikeasti ne oli mun annoksesta mutta elämänkatsomukseni kieltää sipulin syömisen (isoisoisäni oli koira, ja koirille sipuli on vaarallista) joten annoin ne Marille. Mari ei ole koira.

Oma annokseni oli melko massiivinen hyper-mega-BBQ-burgeri. Välissä oli pekonia ja muuta epäterveellistä, kastikkeena oli jotain vahvaa ja sinappista.

Om nom nom nom.

Jälkiruoaksi otettiin pirtelö ja vaahtokarkkimangosorbettijuttua. Mangosorbetit jaksettiin suurinpiirtein syödä mutta vaahtokarkkeja taisin joku peräti jäädä syömättä - mausteisen ja runsaan aterian päälle yltiömakea jälkkäri meinasi olla liikaa ainakin allekirjoittaneen fysiikalle.

Sillä välin kun Mari yritti näyttää suloiselta ja katsoa kameraan, join sen pirtelöt. Pillillä siis, vaikkei se ehkä käy kuvasta ilmi.


Sori, mutta tässä päivityksessä ei tosiaankaan ollut sanaakaan häistä. Antaa Marin puhua niistä - sillä kyllä riittää niistä kertomista..

PS. Kiitokset lahjakortista kollegalle ja ystävälle Wejjolle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti