perjantai 11. maaliskuuta 2011

Koristelu askarruttaa!

Iltaa ystävät,

Fysiikan tentillä aloittelin tänään ensimmäistä Jyväskylä-viikonloppua koko sinä aikana, minkä olen asunut täällä. Tentti ei tuntunut niin mahdottomalta kuin pelkäsin, mutta eipähän toisaalta ole riemunsekaiset fiiliksetkään -varsinkaan kun ensi viikolla on tiedossa niin matikkaa, bilsaa kuin kemiaakin -siis tentti kaikista.

Mutta se niistä ikävistä aiheista, palataanpa taas hääaskareitten pariin. Huisin ovela sanaleikki jonka otsikkoon keksin pitää ihan paikkaansa, sillä tänäänkin uskoisin viettäneeni yli tunnin E-bayssa ihmettelemässä kaikkea sitä tavaran määrää, mitä ilman häitä ilmeisimmin on aivan turha juhliakaan.

Unelmoin upeista tekokukista, joita sitten saisi asuntoa koristuttamaan häiden jälkeen, kas tässä muutama kuva:

Nämä upeat kukkaset olivat E-bayn "Irisplace"-kaupasta.
Tekokukkasten lisäksi olen miettinyt mm. kynttilöitä, erilaisia kankaita, "kristallikiviä" -siis niitä lasisia tai muovisia halppiskristalleja, ovat kauniita- koivuja, ja paljon, paljon muita vaihtoehtoja.. Tähän asti en ole osannut tehdä ainuttakaan listaa siitä, mitä jo on ja mitä ei, ja mitä pitäisi vielä tehdä, mutta nämä koristelujutut taitavat kaatua päälle jos ei niistä ala pitämään ahkerasti pian kirjaa!

Niin monia muistettavia asioita: hääkarkit, mahd. hääauton koristelu, riisipussukat (tai vastaavat), pöytäkoristeet... Jotenkin se tila jossa ollaan tuntuu niin isolta, että millä sen täyttää niin ettei se jäisi kalseaksi? Tietäisin heti hirveän määrän vastauksia omaan kysymykseeni, jos budjettiin voisi lisätä muutaman tonnin tuosta vain...

Siihen nähden miten paljon väkeä ollaan kutsuttu alkaa tuntua, että taidetaan kuitenkin selvitä inhimillisellä budjetilla. Toki kaikkia kuluja on vaikea mitenkään listata tai muistaakaan (esimerkiksi hääkutsut kun askarreltiin itse, en kyllä edes tiedä paljon niihin valkoisiin papereihin meni...) ja koristeitakin olen nyt ostellut vähitellen, samoin on tehnyt äitikin. Kuitenkin sellaiset asiat, mitkä selvästi heti leikkaavat hääbudjetista oikein mukavalta tuntuvan summan rahaa pois ovat
1. Itsetekeminen
- Me tehdään itse melkein kaikki ruuat. ja varmasti ei osteta kaikkia koristeitakaan valmiina. Vaivattomampaahan se on, jos tilaa pitopalvelun, mutta on jotenkin hienoa kun on oikeasti tehnyt omin kätösin niitä tarjottavia, ja sitä paitsi tähän asti halvin menu on ollut 25e á hlö.. Meillä se tekisi kivat 5000e, melkein.
2. Tilan valinta
- Näillä näkymin meidän tila tulis maksamaan alta 150e, kun hurjimmat paikat jonne olen soitellut ottavat lähemmäs 2000e yhdeltä päivältä.
3. Rakkaat ihmiset
- Äiti <3 Toki tosin sekä meidän porukat että Antin porukat rahoittavatkin, siitä suurkiitos, mutta myös se että molemmat tekevät meidän puolesta ihan hurjana hommia, naisväki varsinkin... jostain syystä just ne! KIITOS :) Kaasot on toinen samaan hengenvetoon mainittava ryhmä, Emppu on ihan mahtava ja mukana kaikessa, samoin tosin kaikki muutkin, Anna, Sanni, Joksu, Anniina.. Ja Valtteri! Ootte ihania! Sit mummusta on ollut paljon apua, samoin Australian täti Aili on luvannut olla mukana koristeluissa vaikkei valitettavasti itse häihin pääsekään! Mansikka-ahot rakkaat <3 ... Ja kaikki te muutkin jotka ootte tässä!!!

Sanoisin, että tällä reseptillä pääsee pitkälle. :)

- Marierika

1 kommentti: